there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg under juli 2009

Av Sofie - 20 juli 2009 16:30


Har städat ur marsvinens och mössens burar i dag. Har också flyttat mössen till det stora bruren. De hade superkul i ett par minuter innan de blir helt slut och går och lägger sig, i ungerfär fem minuter, sedan racear dom runt igen. Har målat marsvinens utebur också, ni får bilder på den senare, när den är torr och ihopbyggt igen :P


Av Sofie - 19 juli 2009 12:20


Nu är man hemma i Kiruna igen, tågresan upp gick bra. Delade kupé med en kinesisk (tror jag hon var) turist, jättetrevlig.


Möttes nästan av Neo i dörren, han ides inte kliva upp ur fåtöljen förrän jag kom in i vardagsrummet. Då kom han och hälsade på mig.


Grisarna är ute på gräsmattan i sin nya beteshage, som pappa har byggt, den är superfin, det fanns färg i källaren så eventuellt så skulle jag måla den i veckan. Då blir den ännu snyggare, och pojkarna verkar trivas i den. Tjockisarna...


Mössen har levt på torrfoder i veckan, det har resulterat i ett antal gram fetare möss sen jag åkte. Så nu blir det pelletsindrag och smalmat som gäller för dom.  

Av Sofie - 19 juli 2009 12:19


Nu har jag berättat det för världen på annat håll, nu kan jag väl skriva det här också...


Det här är en grej som har tyngt mig rätt länge. Många här inne vet säkert att jag inte har råttor ännu men att jag mer än gärna skulle vilja ha det. Har velat ha mina egna pälsklingar sen 04 tror jag, sen dess har jag läst allt jag kommer över och jag törs nog säga att jag är rätt kunnig inom ämnet. Mina föräldrar är dock uppfödda med att råttor är äckliga och har sagt blankt nej till några råttor, jag får vänta tills jag flyttar hemmifrån. Har ju fyllt 18 och gått ut skolan, men jag vet inte var jag ska ta vägen eller vad jag ska jobba med. Men shit samma det var inte det jag vill berätta.


Jag har precis gått ut från Grans Naturbruksskola, Öjebyn. Det är en bra skola trots en del brister. I höstas fick vi två nya råttor till skolan, jag var ju sjunde himmlen, de  var underbara (Doris ba hooded och Alice mink, båda dumbo) supergulliga och jag pysslande jättemycket med dom. Och så nu i vinter/våras togs beslutet att Doris skulle paras, ingen närmare planering, bara första bästa hanne som dom kom över. Också han en ba hooded, han var en stor supermysig kille som var jättegosig även med nya människor.


Sedan for jag iväg på APU och lov och var borta i fyra veckor så ungarna var 4 veckor när jag kom tillbaka. Då fick jag reda på att Doris hade varit väldigt aggressiv  och försvarat ungaran mot alla som velat ta i dom. De hade inte ens städat buren sen ungarna föddes då de inte "ville riskera att stressa honan". Dessutom satt de på spån fast jag sagt att de ska ha toa-lätt, men den tar ju slut för jömnan och det beställs aldrig nytt.


Jag fick snällt sitta bredvid och se på när alla som skulla ha ungar kom och hämtade sina bäbisar när de var fem veckor gamla. Till slut hade 7 av 11 fått nya hem. Alltså fyra kvar som ingen ville ha. Jag hade inte gosat något med dom någonting och jag ångrar nästan än idag den dag jag valde att göra det (inte för att de inte förtjändade det utan för att jag inte skulel förälska mig i någon av dom). naturligtvis kunde jag ju inte låta dom sitta i buren hela tiden.


Det sa bara klick och två av dem hade fångat mitt hjärta, de var perfekta. Jag hade aldrig upplevt något liknande. Senare den helgen skulle en tjej komma och hämta en av de ungarna som var kvar. Hon tog  en avmina favoriter - naturligtvis. Jag gosade med den tjejen som var kvar, hade med henne på lektioner och hade henne på axeln när jag jobbade i smådjurshuset. Hon var supermysig, helt enkelt perfekt.


Det varade i ungefär två veckor, sedan blev det lov igen. Under den tiden hann jag bestämma mig för vad hon skulle heta - Jossi. Jag tyckte att det passade henne perfekt. Fast jag hade ju försökt att inte döpa henne för att inte fästa mig allt för mycket vid henne, jag skulle ju ändå inte få ta hem henne för pappa.


Första dagen efter lovet sprang jag för att kolla henne och hennes systrar som jag också hade börjat pyssla lite med. För att mötas av en försvunnen bur. Den var inte kvar. Jag frågade den som jobbar där nere vars de hade tagit vägen "de har flyttat" sa hon. Det var ju bra tänkte jag, bättre det än nån djuraffär. Men ädå kände jag ett  stygn av saknad.


Nån månad senare satt vi vid bordet och pratade om några grebiler som hade avlivats för att ingen ville ha dem. Vet ni vad hon hade sagt till den som undrat var de tog vägen ? "De har flyttat". Då förstod jag... Jossi hade inte flyttat till en annan matte som skulle ta hand om henne, hon hade flyttat till råtthimlen.


Jag ångrar som f*n att jag inte  gick emot pappa och tog hem båda två innan hon hade flyttat (hon fick aldrig nåt namn av mig). Då hade jag haft min perfekta råtta.


Det känns som om jag aldrig kommer att hitta en lika perfekt och underbar råtta igen, en som det verkligen klickar med.


Jag saknar dig Jossi, hoppas du har det bra där du är nu...Gråter

Mer finns att läsa här...

Av Sofie - 18 juli 2009 15:18


såg att HP inlägget strejkar lite, jag lovar å fixa det när jag kommer hem, ids inte just nu...

Av Sofie - 18 juli 2009 15:07


Idag åker man hem till Kiruna, ska vara ensam hemma i tre veckor med djuren som sällskap, inte dåligt det iofs. Tåget går vid 7 ikväll tror jag.


"Favoritkusinerna" med familj är här idag och ska hämta nyckeln till Siksjön. De lär ju inte ta sig härifrån förrän i morrn. Tydligen har de köpt en hamster också, har inte varit å tittat på den, stackarn...


Köpte/fick tre nya böcker igår, kände att jag behöver lite omväxling från Drakens Återkomst-serien, det blev Dean Koontz. En av mina kompisaras favoritförfattare. Jag har läst ett par av hans böcker och finner dom rikitgt bra, så i går när jag hittade tre stycken kunde jag ju inte låta bli.


Så, får se om man kommer ner igen senare i år. Vet inte riktigt, skulle ju helst vilja ha med mig odjuren i så fall. Men det är svårt när man åker tåg.


Och körtkortet är det ju bara å spola ner, kommer ju aldrig att kunna ta det. Det var ju meningen att jag och morsan skulle ta det nu i sommar, men jag kommer ju inte att hinna ta det här nere iaf. Morsan fick körtkortstillstånd i veckan ås för henne är det bara å tuta å köra.


Men jag får träffa miscken i morrn iaf! :) Det är ett biggma + i min tillvaro just nu, har saknat honom jättemycket i veckan. Hoppas mössen lever än, pa har ju sett efter dom i veckan. Är inte så säker på att de har fått all den mat så borde ha fått, skulle dessutom inte förvåna mig om pizzan som de fick innan vi åkte ligger kvar i buren...


Ja, det blev mycket i ett inlägg, men det var enklare än å skriva ett om varje sak. När jag kommer hem sen blir det lite fler, då blir det dator och tv-spel för hela slanten!

Av Sofie - 16 juli 2009 23:13


Morsan har iofs redan avslöjat lite och redan svallrat om att vi precis kommit tillbaka från filmen, men jag skriver här ändå.


Lite Spoilervarning! 


Har som sagt precis kommit tillbaka från Harry Potter och Halvblodsprinsen, det är den sjätte filmen i serien om Harry Potter. Den var den absolut bästa av filmerna så långt, jag tyckte att femman följde boken bra men den här slår den tusen gånger om. För att inte tala om den efterlängtade humorn, efter fjärde boken/filmen blev allt så dystert och svart, i den här har de lyckats få in en del humor också (även om jag ännu är lite svårflörtat vad gäller HP).


Det absolut bästa i hela fimlen är ju slutsceneran med Snape, han är den bästa jävla skådisen av alla i de här filmerna! Hela hans minspel talar om så mycket outtalade meningar trota hans handlande i de situationerna. När man också har läst böckerna och vet vad som händer så ser man det ännu tydligare, hur jävla perfekt han är för den rollen.


Som morsan också nämnde så är det bäst att Helena Bonham Carter inte passerar min väg, då får ni sätta tvångströja på mig för att jag inte ska slita henne i stycken. Har inga problem med skådisen i sig, men den karaktär hon gör är den människa jag hatar mest av allt i hela världen, detta är ju inte till hennes fördel precis...


        

                 


Av Sofie - 16 juli 2009 11:18


Har för nån dag sedan lärt mig något om mig själv: jag är väldigt lättretlig när jag inte har djur omkring mig. Nu när jag är i Falun och alla mina smådisar är hemma i Kiruna så blir jag väldigt snarstucken, blir irriterad för väldigt lite och surar i största allämnhet. Så om jag ska vara dräglig att ha å göra med så måste jag ha djur omkring mig. Speciellt Neo, saknar min kisse...



Min mischke, 8 månader gammal


Av Sofie - 16 juli 2009 10:56


Så, i kväll är det dags... Harry Potter och Halvblodsprinsen på bio. Har förvånansvärt lite ångest inför det i nuläget, det kommer väl när man är i biosalongen som det gjorde med förra filmen. Då var jag på ävg ut ur biosalongen innan filmen börjat ens en gång.


Men som jag sa tidigare, nån gång måste man väl ta tjuren vid hornen och möta sina demoner. Bara det att jag inte är säker på att det här är något som jag vill ha med å göra nå mer. Har ju sett de fem första filmerns på bio också så det skulle ju kännas knas å inte se de tre sista också.


Det här är ju ändå glömt om något år, hoppas jag...

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards