there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg den 6 juli 2009

Av Sofie - 6 juli 2009 19:42


Jaha, nu är man en av alla de som har sett  Twilight, kan inte säga riktigt än att jag älskar den, men senare kanske. De som känner mig vet att jag ofta behöver se en film två gånger för att riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den. 


Handling: Bella flyttar till sin pappa då hennes mamma ska resa med sin nya man, då han spelar baseboll. Hon passar snabbt in bland de andra ungdomarna på skolan och allt fungerar bra. Sedan träffar hon Edward, det är någonting lockande med honom, men vad tycker han om henne egentligen? När han sedan räddar hennes liv, vägrar hon släppa vad han gjorde. Han vill heller inte säga något. 


                        http://snowflakesinrain.files.wordpress.com/2008/11/twilight-poster.jpg


Jag var ju tvungen att se den så småningom, alla verkar helt saliga bara de hör någon om denna film (och boken för den delen). I början av filmen kände jag att detta inte skulle bli nån hit, men allt eftersom blev det bättre. Edward är ju inte ens snygg, men ändå är det något med honom. Det är som om den där vampyrcharmen tar sig ut genom bioduken och fängslar publiken, man kan inte annat än älska det.

Av Sofie - 6 juli 2009 15:06


En ny (på svensk tv) engelsk serie som de visade på tv igår var Being human, den handlar om tre "ungdomar" som bor ihop. En är ett spöke, hon dog i den lägenheten, en är varulv, efter en resa till Skottland och den tredje blev vampyr under första VK. Serien visar hur det är att varje dag vara annorlunda och leva med det. 


Jag tyckte inte att den var bra, efter en halvtimme började jag kolla på klockan och undra om det inte var slut snart. Så avsnitten hade gärna fått vara kortare. 


                        http://www.national-student.co.uk/export/sites/NationalStudent/image_gallery/hidden_storage/being_human_menu.jpg

Av Sofie - 6 juli 2009 14:56


Så igår en film på 4an, inte riktigt mitt förstahandsval men den var rätt bra.

 Orginaltitel "Perfume: The story of a murderer"


Den handlar om en kille som är lite av ett experiment själv, han går i lära i Rom hos en parfymtillverkare, han hävdar att man kan frambringa doften hos vad som helst. Naturligtvis måste detta prövas, men inga av Grenuoilles försök lyckas, allt luktar ingenting. Sedan får han veta att man inte kan frambringa dofter ur glas eller metaller, eller varelser. Den natten dör hans lärare då huset rasar samman, Grenouille söker sig vidare till Paris, där han börjar jobba med parfymer. Hans gamla begär att finna en perfekt parfym driver honom till hemska handlingar. Han bestämmer sig för att fånga doften av vackra kvinnor. Mördade kvinnor dyker upp över hela staden och ingen vet vem som ligger bakom eller varför, kommer de att kunna stoppa honom?


                 http://a0.vox.com/6a00cdf39c8443cb8f00f48d0dc5380001-500pi

Av Sofie - 6 juli 2009 14:44


Nu har jag sett filmen Änglar och demoner, som är baserad på romanen av Dan Brown. Jag har läst boken två gånger och finner den mycket bra. Filmen höll också väldigt hög standard, den följde boken detaljer förvånansvärt bra. En del förändringar, och detaljer som var tvugna att tas bort för att filmen inte skulle behöva bli fyra timmar, men helt ok. Filmen höll ihop och amn förstod innebörden av den, till skillnad från andra.


Handling: Robert Langdon kallas  till vatikanen, då han sedan länge studerat symboler, när en gammal fiende till den katolska kyrkandyker upp igen, Illuminati. Fyra kardinaler har kidnappats, en behållare med såkallad antimateria har försvunnit. De kan se behållaren på en tvövervakning, men har ingen aning om var i vatikanen den finns. Det enda de vet om kardinalerna är att de kommer att mördas en efter en på offentliga platser runt om i Rom, men var? Kommer Langdon att hinna fram i tid för att rädda kardinalerna, kommer han att hitta antimaterian innan tiden rinner ut?


Som sagt,  mycket bra historia även om jag även här föredrar boken framför filmen. Tom Hanks är en formidabel skådespelare och gör en superbra Robert Langdon.


                       http://blog.80millionmoviesfree.com/wp-content/uploads/2009/04/angels-and-demons.jpg

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards