there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg under februari 2010

Av Sofie - 7 februari 2010 19:56

Morsan har hittat igen nån sida där man kan hitta klockor till bloggen, kanske något man ska prova, jag hittade en som jag gillade, det är den som ni för hoppningsvis ser till höger under min pressbild.


Vill ni se vars man kan hitta klockor som kanske passar er blogg, kolla den här sidan.

Av Sofie - 6 februari 2010 13:28

Jag lade ju upp en Nordman-videå i höstas, det var singeln som släpptes i väntan på den nya skivan.


Den 20 januari släpptes skivan till världen och här har ni ett par av låtarna, kanske har ni inte samma smak i musik som jag men det är heller ingen som tvingar er att lyssna. Nya skivan heter alltså "Korsväg" och är den åttonde plattan utgiven av Håkan Hemlin och Mats Wester som "Nordman". Mer finns att läsa på wikipedia.


Jag rekomenderar nr 1, 6 och 9, dom gillar jag.


 1. Mitt i en korsväg


6. Om Gud var jag


9. En gång älskade han livet



Av Sofie - 4 februari 2010 18:50

Klichérubrik, vem bryr sig?


Har gått långt med hundarna både igår och idag, var ute i en och en halv timme i går och två timmar idag. Men det syns inte nämnvärt på dom - det är högenergihundar så det är synd om dom. Så gick till Björkis idag, båda hundarna fick goooode lång näsa när vi kom in där, luktar gott av allt godis och intressant av alla hundar som vart där tidigare.


Och dessutom, skrev ju för ett par dagar sen om att jag haft en plugg i örat den senaste veckan, idag släppte den! Och det var så jävla skönt, började börbereda mig lite smått på att vara halvdöv för resten av livet (realistiskt jag vet).


Så jag är helt färdig i kroppen efter att ha vart ute så mycket med hundarna, det har ju blivit en halvtimme här och där mellan långprommisarna också då dom ska ut och kissa även om jag inte har promenerat så mycket på dom utan mest hållit ett öga på hundarna så dom inte rusar iväg och försvinner.


Köpte lite tuggben åt vovvarna, det var uppskattat :) Dom fick varsin efter middan och den lilla snutt som Tarzan lämnade åt Tess upp, så det är lite risk för lös mage till i morrn.


Tarzan fyllde ju 11 år igår så det var en av anledningarna till att vi gick till Björkis, sen hade jag lyckats krasha en av musarnas matskålar så jag måsta köpa en ny.


Jag har för stunden ingen bild på vovvarna men kanske kan ta en eller knycka en av morsan... Får se.

Av Sofie - 2 februari 2010 23:27

Satan vad det går segt med min omröstning, har för håvete haft samma sen jag startade den här bloggen i juni förra året och bara 85 pers har röstat. Jag är bara 15 från hundra så kom igen nu, säg vad ni tycker! Fan va trögt.

Av Sofie - 2 februari 2010 13:12

Skriv på för våra smådjurs skull som idag får lämna sin mamma alltför tidigt. Med denna namninsamling kan man lyckas höja minimiåldern för flytt med ett par veckor iaf.


http://www.namninsamling.com/site/get.asp?paragraf_5 



Såhär står det på sidan:

"Runt om i landet finns det uppfödare av olika gnagare:


Råtta, gerbil, hamster, chinchilla, m.m där det finns rekomendationer som ser till det bästa för vart och ett av djurarterna och deras välmående. Erfarenhet kring uppfödning har gjort att jag med flera andra uppfödare insett och anser att jorbruksverkets paragraf vad gäller tidigast leveransålder och när en unge kan lämna mamman är alldeles för tidigt enligt flera uppfödare deras iakttagelser. Så jag vill försöka ändra på denna paragraf med hjälp av andra som också är för denna ändring. Hänvisar till paragraf 5, gnagare."


(Såhär vill vi ha det) Ändrings förslag:


Guldhamster, 4 veckor


Dvärghamster, 4 veckor


Gerbil, 6 veckor


Chinchilla, 8 veckor


Tamråtta, 5 veckor


Kanin, 8 veckor


Husmus, gräsmus, taggmus, 4 veckor



(Såhär ser det ut nu) Nuvarande paragraf:


kanin, minst 6 veckor


marsvin minst 4 veckor


guldhamster minst 3 veckor


dvärghamster minst 3 veckor


gerbil minst 3 veckor


brunråtta minst 3 veckor


husmus, gräsmus, taggmus minst 3 veckor


chinchilla minst 7 veckor


degusråtta minst 5 veckor



Så snälla: Skriv på för djurungarnas välmående!
Tillsammans kan vi göra skillnad och påverka.


  



Av Sofie - 1 februari 2010 22:48

Tror jag behöver en snart... Vi har ju en hel del nedsatt hörsel iom åldern i släkten med det är nog inte det som gör att jag har varit döv på mitt vänstra öra i över en vecka.


Under gymnasiets sista år började jag få en del vaxproppar i öronen, ett eller båda öronen täpptes igen och när det var som värst hörde jag väldigt sparsamt i upp emot tre dagar. Men det släppte iaf efter ett tag.


Tydligen är det här något som går i släkten får pappa brukar visst också få det, och det är inget att göra nå åt. Bara å härda ut, alla försök till att få ut det ur örat har resulterat i att det blivit hårdade packat och därmed vägrar släppa.


Dessutom är det ett konstant brus i örat, som en blandning av mitt-emellan-radiokanalerna och tinnitus, och det är shitjobbigt, inte minnst när jag ska sova.


Så, det finns nu två alternativ, Ett) jag väntar ut det 2) jag försöker ta mig in till stan för att komma till apoteket för att köpa öronrens eller nåt. Men att ta sig härifrån går ju alltid lika lätt. Not.


Iblans är det jävulskt skönt att inte höra något, men samtidigt är det rätt jobbigt för jag hör ju inget. Fattar ni?

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards