there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg den 19 februari 2010

Av Sofie - 19 februari 2010 23:08

Snakes on a plane visas på tv just nu, eller idag, den kanske är slut. Väldigt dålig film med Samuel L Jackson i huvudrollen. Handlar om ett flygplan som flyger blommor från en destination till en annan. En trerroristgrupp har fyllt planet med ormar och har spetsat blommorna med ett feromon som gör ormarna extra stingsliga och bitska.


Dessvärre för oss djurmänniskor så syns det ganska tydligt att de ormar som i filmen är riktiga är helt ofarliga sorter (såklart annars kanske de skulle tappa nån skådis på kuppen). Det är ofta majsormar - dom är färgglada och ser farliga ut, pytonormar som ofta är stora och därmed ser farliga ut. Sen har vi mjölksnokar som också ser farliga ut men som inte är det.


De har dock med nån enstaka orm som ska vara giftig också, dock är dessa dataanimerade :P. Länge sen jag sett filmen och har inte analyserat den till molekylerna heller. Sen är jag ingen ormexpert men jag kan basic grejer och arter.


Sen har vi ju folk med ormfobi, för dessa gör det detsamma om de är farliga eller inte, det är ju en orm och sen gör resten detsamma. Men det är eran förlust, går ni miste om något så vackert är det upp till er :P


En ramsa som kan göra att man kommer ihåg vilken av dessa som är farliga.


  

Red Touch Yellow, Kills a Fellow (korallormar - giftiga till döden)

Red Touch Black, Friend of Jack (mjölksnok - ofarlig för människor)

 

Sen har vi majsormar, den absolut vanligaste ormen i terrarier i hem. Läcker att se på och oftast väldigt snäll.


Boa och pytonormar

Boa - blir ofta stora och ser extra läskiga ut, relativt ofarliga tills de kommer upp i en viss storlek.

Pyton - de flesta arter är rätt små och har läckra mönster, som gör att de kan se farliga ut men det är dom inte, vissa kan vara lite lynniga men annars en vanlig mybörjarorm (kungspyton). Albinoormar används ofta i filmer, ni kan nog räkna ut själva varför.

Av Sofie - 19 februari 2010 21:56

Kom för en timme sen hem från bion, har vart och kollar The Wolfman med bror syster och ett par kompisar till henne. Hade faktiskt inte så höga förväntningar på den här filmen och det med rätta. Den var inte så jävla bra som jag trodde/hoppades att den skulle vara.


Den utspelar sig på 1890talet i England, människor försvinner och hittas sargade, man misstänker att det är zigerarnas cirkusbjörn som ligger bakom men ganska snart skrotas dessa teorier när människor lemlästas inför ögonen på dom. Dock hinner ingen riktigt se vad det är som orsakar kaoset. Somliga har misstankar om ett monster som uppenbarar sig vid fullmåne och som bara kan dödas av silverkulor. Lawrens blir biten av odjuret när han försöker rädda en pojke undan den, det visar sig snart att såret har påverkat honom och myndigheterna jagar honom.


Jag fann filmen föga överaskande och flera grejer kunda jag säga redan innan att så skulle det ske, dvs förutsägbar. En annan grej som faktiskt överraskade mig var filmens längd, den var bara ynka hundra minuter lång. Så om jag skulle sätta ett betyg på den här filmen så skulle den nog få en 6-7 av 10. Onekligen var det bra skådespeleri, och scenerna var också bra gjorda. Det var dessutom många överraskningsscener där även den mest kolugna hoppar till, fast man är beredd på att det ska komma. Sevärd, men kanske inte de 80 spänn vi valde att betala för biljetterna.


Jag har en ganska spikad åsikt om hur varulvar ska se ut, han fyllde inte kriterierna. Tyvärr. Och vid vissa tillfällen såg han ut som Oz från Buffy the Vampire Slayer gjorde i de senare säsongerna.


Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards