there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg under september 2009

Av Sofie - 23 september 2009 14:05

Blev irriterad på min smått korkade bror i går kväll och gick och lade mig tidigt, före klockan 10! Läste en dryg timme och somnade en stund senare. Sen vaknade jag runt klockan 3 på morgonen av att jag hade ont i käken och munnen. Det där jävla såret kan ju inte sluta värka, det är fortfarande lite svullet även om det inte gör lika ont att svälja idag som det gjorde i går. Sa halv fyra i morse smög jag upp och hämtade en värktablett, somnade en halv/en timme senare. Sen vakande jag kvar i 11 tror jag, så trött var jag uppenbarligen. Har ont igen nu, kanske måste ta en till tablett, det är ju 2,5 timme sen sist...

Av Sofie - 23 september 2009 13:35

Så något helskumt när jag kollade på min besöksstatistik, jag har ju varit medlem i lite mer än tre månader nu. Och den 22 de senaste tre månaderna har jag haft 22 besökare. Alla graferna ligger på samma punkt där så, de har samma antal besökare :) Bildbevis nedan

  

Av Sofie - 22 september 2009 18:52

En uppdaterad version av samma bild. Har gjort lite små förändringar.

  

Klickbar bild

Av Sofie - 21 september 2009 22:50

En teckning som jag suttit och målat på nu i photoshop i några dagar, blev riktigt nöjd även om den inte är superbra. Det finns detaljer som inte är helt hundra, men just nu är jag nöjd :)

  

Klickbar bild

Av Sofie - 21 september 2009 14:51

I helgen visades House of wax på tv, en skräckis från 2005,    jag var ju nästan tvungen att se den då det var sagt att Paris Hilton skulle slaktas eller nåt sånt (är inte ett speciellt big fan of her). Skådisar så som paris Hiilton och Chad Michael Murray.

  

Sex kompisar ska åka till en match för att se den live, men det är långt dit och dom tvingas stanna på vägen. på kvällen kommer en bil som "beter sig lite skumt" och Nick slänger flaska mot bilden som krossar en strålkastare, efter det åkar den iväg. På morgonen visar det sig att dom har fått bilen saboterad och därför inte kan åka vidare till matchen, de får skjuts in till en liten stad i närheten. I staden finns ett gamalt utställningshus, House of wax, där allt i utställningen, inklusive huset, är gjort av vax. Men staden gömmer lite mer än vaxfigurer.

Jag tyckte den här filmen var superäcklig och obehaglig på vissa ställen, inte det att jag blev rädd utan jag fick krypningar i kroppen och kväljningar av vissa mindre trevliga scener. Annars garvade jag rätt mycket som jag brukar göra åt sånna här filmer.

Av Sofie - 21 september 2009 12:01

kom nyss hem från tandläkaren, har varit och dragit ut en visdomstand nu på morgonen. Det var ingen kul historia. Var hos tandläkarn i tisdags där det konstaterades att jag behövde dra en tand då den växte väldigt snett. Så jag fick tiden till nu på morgonen och det var bara att dyka upp (sista året det är gratis). Det började bra, han var trevlig tandläkarn, Bo tror jag han hette... Bedövningen gjorde inte så ont som jag mindes det från förra gången jag drog tänder. Sen domnade munnen bort på höger sida, tungan och läppen och allt. Sen för att få ut en visdomstand så måste man dela den i minst två bitar, då rötterna sprider sig åt flera håll. Han trodde det skulle bli lätt då tanden var hyfsat rak på röntgenbilderna.


Så han delade tanden och fick ut första biten utan problem, sen var det ju andra halvan också... Det gick inte riktigt lika bra. Han fick borra och bända flera gånger innan det gick att få ut den.


Hela shiten tog ungefär 40 minuter, det gör vi ITNE om. Han sa att det finns en risk för att jag kommer att ha ont i upp emot fyra-fem dagar efteråt och att jag kunde få smärtstillande i så fall. Sen fick jag lämna folktandvården med en massa gasbind i käften som skulle stoppa blödningen (han hade itne sytt ihop eller nåt sånt). Spottade det efter att jag handlat. Sen sa morsan att jag var alldeles röd i munnen när jag kom hem. Jag hade inte märkt något.

   


Gick på ICA och köpte lite tröstgodis efteråt som jag ändå inte kommer att kunna äta innan helgen... Har ont i halsen nu, bedövningen spred sig åt det hållet också. Sen har jag forfarande ingen känsel i läppen eller tungan, det var väl därför jag inte kände smaken av blodet. Så nu sitter jag med en ny tuss i käften och hoppas att det läker.

Av Sofie - 20 september 2009 13:06

Har gjort ett litet test i helgen, bara för å se. Jag sket i å ta reda på stripsen som blev över efter maten igår och jag har inte bytt soppåsen även om den varit i behov av det sen i lördags, och jag har inte heller plockat ur diskmaskinen sen igår, bara för å testa om det kunde finnas någon annan som skulla ta initiativ. Syster har varit borta hela helgen så hennen kan man aldrig räkna med, och bror... Han är blind för allting som inte rör hans egan intressen. Dvs allt var kvar då morsan kom hem från jobbet nu på morgonen. Och lite sådär lägligt till jag kliver upp och har duchat och kommer in till köket för å leta mig lite frukost i våra tomma skåp, så muttrar hon och donar i köket om hur ingenting blir gjort. Då känner man sig uppskattad, för nu är det mig hon muttrar över då jag inte gjorde allt det där EN gång. Det är ju kul.


Måste börja leta lägenet så jag kommer ur den här helvetesloopen nån gång...

Av Sofie - 20 september 2009 02:15

Vi läste om fåglar i skolan i kursen Djur i Zoohandel, där tog vi bland annat upp storlekar på burar óch vad som är minsta lagliga mått. Sen slog det mig, jag har en bur till mina möss som i grunden är en fågelbur med måtten 66*55*32 cm. Den är rekomenderad till bland annat undelater. Men nu är det så här att enligt L80s regler som finns på Jordbruksverkets hemsida så ska buren ha måtten (albsolut minimum om man tittar i tabellen) 70*40*60 cm. Det står att den kortaste sidan ska vara minst fågelns dubbla längd från näbb till stjärtfjädrar eller minst 40 cm.


Så jag kollade lite snabbt på internet vad det finns för burar till fåglar. Inte en enda av dom jag kollade håller måtten. Så de borde egentligen inte få säljas. Man får inte ens sälja guldfiskskålar längre eftersom man anser att en fisk inte kan må optimalt i en sådan miljö, den har inget tillräckligt bra skydd från insyn vilket kan leda till stress.

  

Kopierat från jordbruksverkets hemsida, L80 reglerna, sida 38

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards