there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg den 14 april 2010

Av Sofie - 14 april 2010 23:00

Ok, när jag skaffade den här bloggen i juni förra året så startade jag också en omröstning - grattis still mig, NU har hundra pers röstat i den. Fan va segt egentligen...


Insåg för sent att det skulle ha vart lite annorlunda alternativ att välja på, flera var rätt lika och det saknades väl nån, men just nu står det still, ska göra i ordning en ny när jag ids och och orkar och vill.

Av Sofie - 14 april 2010 21:53

Dom visar Van Helsing från 2004 på 6an, en av mina favvofilmer :D Kate Beckinsale, Hugh Jackman och Richard Roxburgh som Dracula - Nice! Även David Wenham, mer känd som Faramir från LotR är med som en lite nördig munknovis.


Ok, den utspelar sig på 1880-talet i Transylvaninen bland annat, Van Helsing jobbar med en församling munkar och är den som får ta hand om skitgörat så att säga. Han är den som får åka ut och ta hand om varelser som inte hör till denna jord. Desvärre finns det ibland människor bakom dessa monster och detta har automatiskt gett honom en stämpel som mördare.

    Munkarna hittade honom på trappan till en kyrka, halvnaken och utan minne, vars han kom ifrån vet ingen, men han har vaga minnen av att ha slagits mot rommare - detta hände 73 e.Kr

    Han skickas till Transylvanien för att döda Vladislaus Dragulia, släkten Valerios har i hundratals år försökt dräpa greven men utan att lyckas, nu är dom nere i sin sista medlem - Anna.

    Det visar sig sedan att Van Helsing och greven har en historia ihop.


Jag tycker mycket om den här filmen, den har vampyrer, varulvar och (dessvärre) ett Frankensteins monster (är inte så stort fan av just den karaktären).

    Men det finns en del funderingar kring filmen, det verkar vara fullmåna stort sett hela tiden i detta land - antagligen följer de tredagars månen (att det är fullmåne i tre dagar och att filmen utspelar sig under den här tiden, nån gång med en månad emellan) men det är ändå lite underligt. Sen - bara för att man är varulv så är man död i alla andras ögon? Hur hänger det ihop? Man är väl inte varulv jämt heller och när man blir det tre gånger i månaden är det väl bara att låsa in dom, eller?

    Jo, och sen får man som aldrig veta vad som egentligen hände, hur Helsing tappade minnet och hur det kommer sig att han och Dracula känner varandra sedan tidigare - eller i det här fallet - Dragulia känner Helsig, också kallad Gabriel. Det tycker jag att de kunde ha förtydligat lite mer.


Förutom det är filmen super, musiken sitter på det rätta ställena, Beckinsale gör även här (Underworld) en tuff brud som inte skriker och fjantar runt - det gillar vi! Coolt när man kan slåss i klackeskor ;)


Trailer:

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards