there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg under november 2009

Av Sofie - 26 november 2009 21:48

Ville redan från början ha en mörk grå färg på mig blogg, men den mörkaste som fanns var ju hur jävla ljus som helst. Shitstörande.

Så nu har jag gjort lite ändringar, så bakgrunden är mörkar och så även rubrikerna.

Detta innebär att mina fina collage kommer att ha en ljusgrå ruta runt om men det tänker jag inte göra något åt. Så dom får se ut så. Har länge upplevt att texten har varit lite svårt att läsa på min blogg men nu ska det vara lättare.

Får se om det här blir kvar eller om man ändrar tillbaka, men jag tror nog att man bara behöver vänja sig lite vid den så märker man ingen skillad sen :P


Testar också en ny yttre bakgrund.

Av Sofie - 25 november 2009 22:56

Alla är ju så emot nedladdnig av allting. Men VARFÖR går det då fortfarande att köpa VHS och tomma band? Det är väl minst lika olagligt att banda det som går på tv i så fall? Eller är poängen att man laddar ner något innan det har släppts på film? Men om man bandar något på tv så är det ju stor sannorlikhet att det är nästan ett år sedan filmen gick på bio och 6-8 månader sedan som den kom på DVD.

Så i min mening är det lika lagligt att ladda ner det som har gått på tv redan som att banda det som går på tv, inget fel med det.

Sen om man laddar ner en film så får man ju en försmak på om den är bra och värd att lägga pengar på, istället för att köpa en film för 200 spänn och så är den dååååliiiig. Det är ju inge bra.

Av Sofie - 25 november 2009 22:09

Ska ta och söka en praktik på Björkis tror jag, det är ju inte säkert att jag kommer att få något, men det visar sig. Vet dock inte om det är bättre att ringa eller gå dit och fråga..? Ringa är ju bekvämare, men om jag går dit kan jag ju passa på att köpa lite grejer till mössen också... Tro jag ska höra om det är ok att man kommer januari, kanske februari eller varför inte båda månaderna. Jag vet inte... Men det räknas ju som arbetslivserfarenhet och kommer med på CV:n. Men om man ska vara där så tidigt nästa år kanske man ska ta och ringa nu då... Gör det i morrn och säger hur det gick...


Fast sen har vu ju et problem till, under jan-feb har vi rätt mycket snö på det här placet, och det är en bit å gå till Björkis från mig, och det kommer blir dyrt med bussen minimum 20 spänn om dagen och så en, två månader (ska höra hur länge jag kan stanna, om det nu inte finns nån spikad siffra för minsta längd man ska tillbringa på en praktik) så det skulle bli mycket pengar till slut.


Så det kommer bli kul... Men va fan, jag behöver komma ut nu och få något gjort! Innan jag vänder mig själv ut och in.

Av Sofie - 25 november 2009 16:58

Vi jobbar ju för att hitta miljövänliga metoder och så vidare, viasat har nu kommit fram till att man inte behöver tv-tablåer längre då man kan se programmen när man vill. Så för ett tag sen bad dom folk att skicka in sina tv-tablåer. Och vad gjorde dom med dom? Jo:



Dom brände 5,47 ton papper, som kunde ha återvunnits istället för att med röken skapa ett ännu tjockare koldioxidlager. Så kanske blir dom mer miljövänliga nu iom att pappers-tablåerna försvinner, men det där var ett onödigt drag.

Av Sofie - 23 november 2009 15:24

EV SPOILER!

Kanske har ni missat den senaste serien om Robin Hood som har gått på tv, det gjorde jag också men då laddade jag ner den i stället. Den är värkligen suuuuuperbra, älskar den. Men dom är hårda och innehåller en hel del scenener där man faktiskt blir rädd för det är omöjligt att avgöra vad som kommer att hända. Verkar vara en lågbudget serie men de har lyckats bra ändå. Nån enstaka miss som man kunde vara utan men inget som påverkar handlingen.

Det är ett väldigt hoppande hit och dit vilken sida man ska stå på och man blir ofta irriterad. Men det väger ofta upp med humor också (om man nu inte missar de små signalerna och de undertryckta meddelandena). Och när ett avgörande kommer blir man blank, vad ska man tycka, har man hunnit återhämta sig?

Det blev tre säsonger, fler blir det nog inte, skulle kännas så underligt i så fall...

Den har bara ett fåtal animerade scener (slott är svåra att fixa i den storleksordningen) och de har sparat pengar genom att använda samma vinklar och bilder flera gånger. Men jag tycker att allt det andra väger upp för det. Alla acktionscenerna är väldigt bra utförda och trovärdiga, dom känns inte så jävla överdrivna som i många andra filmer och serier.

Jag har också läst en eller ett par av böckerna om Robin Hood och det är nästan så man blir rädd över vilka detaljer ur historien som de valde att ta med. Det är också en spoiler, läser man böckerna, får man en idé om vad som händer i serien.

Lite kliché är det ju att Robin får tjejen, men vaddå då?

Lätt att jag köper den på dvd när jag har tillräckligt med pengar senare, det är den helt klart värd.

Av Sofie - 23 november 2009 12:47

Neo sitter i köksfönstret igen och tittar på fåglarna, han vart bra gullig när dom började hoppa på fönsterbrädan :) Tror dom har lärt sig att han inte kommer åt dom nu :P


Men som sagt, det satt en talgoxe på fönsterbrädan (jag tror maten börjar vara slut i huset, ska fylla på senare) och så såg den en död fluga som ligger mellan fönstren, hackade lite på rutan för å se om den kunde få tag på den men insåg att det inte gick och hoppade vidare, med Neos övervakande ögon på sig.


Det snöar som fan idag, får se om brorsan kommer på att han ska skotta gården när han kommer hem från skolan, eller om man får göra det också...

Av Sofie - 22 november 2009 23:36

Tog bort gästboken, det var bara två inlägg i den och de var i princip från första dagen den installerades på bloggen och ett av dessa inlägg var bara en hej-not från morsan.. :P Så nu är den borta, så det är som vanligt alltså, vill ni något är det bara att lämna en kommentar i nåt av inläggen.


Måste bara klaga på reklamen igen. jag valde att flyttade så att den hamnade på sidan om bloggen så att den skulle ligga i menyraden. Bara det att den har flyttats till sidan sidan om bloggen och ligger nu som en stor ful fet blaffa där och glittar och förstör alltihop, det fula är att jag inte hittar inställningen för att lägga  tillbaka den under senaste inlägget. Den var mindre där även om den var minst lika jävla irritande.

Av Sofie - 22 november 2009 22:03

Nu kommer det ett nördigt inlägg men det HÄR är djur som jag tycker är suuupercoola :)

I hyena familjen finns det fyra kända arter: fläckig hyena, strimmig och brun hyena samt jordvarg. De tre sistnämnda är solitära som endast lever tillsammans under valpperioden. Jordvargen lever dessutom till största delen på termiter.

Den fläckiga hyenan (Crocuta crocuta) är inte släkt med hundar som man kan tro, dom är faktiskt mer släkt med katter och manguster än med hundar, men det var längesedan som deras evotionära grenar skildes åt.

Den här hyenan är en av de mest effektiva rovdjuren som finns och man ska inte luras av deras kroppsbyggnad, dom är väldigt uthålliga och kan förfölja samma byte i dagar åt gången. Detta tills djuren dör av utmattning eller blir så försvagade att hyenorna kommer i kapp och dödar djuret. De kan också skryta med att ha några av de tuffaste käkmusklerna i djurvärlden med ett tryck på 800kg/cm2, tasmansk pungdjävul och krokodiler är ett par djur som ligger på samma nivå eller högre.

Dom blir rätt stora med en dryg meter i mankhöjd och sin maxvikt på 80 kg. Känns igen på den gul/grå, svartprickiga pälsen och de långa benen. De har dessutom runda öron och en kort nos. Ibland kan den förväxlas med afrikansk vildhund.

Hyenorna lever i familjegrupper om runt 10 djur, men de kan också leva ensamma, det är upp till individen. Sedan är familjerna samlade i klaner på upp emot hundra djur. Alla dessa kan samsas på samma revir om det finns nog med byten.

Rangordningen är en mycket viktig del i hyenornas samhälle, ungarna föds med nålvassa tänder för att, redan innan de har torkat, fastställa rangen mellan ungarna. Ofta är de väldigt små kullar och det är vanligen bara en eller två ungar som överlever till vuxen ålder. En bidragande faktor kan vara att de starkaste ungarna ibland dödar sina syskon för att bli av med svaga individer.

De är väldigt tuffa djur och är hårda mot de svaga, men de är också väldigt kärleks- och lekfulla med sina valpar. Dessutom är det en samrt djurart som iom att den lever i flock också kan kommunicera inombords på ett helt annat sätt än solitära arter, samt att de känner igen familjemedlemmar i andra flockar.

Skulle man bli anfallen av hyenor (vilket är föga troligt här i Sverige) så är det bästa försvaret att göra sig ännu större och sakta röra sig bort från situationen. Om dom ändå följer efter sak man gå emot dom och eventuellt skrika åt dom. Då blir dom osäkra och kommer för hoppningsvis att lämna en ifred (om dom nu inte klurar ut bluffen :P).

Hos de fläckiga hyenorna är det honorna som bestämmer, de kan till och med ha högre testosteronhalt än hanarna i kroppen och i genomsnitt blir matriarkerna upp till 12 % större än hanarna. En utmärkande grej med hyenor är att ibland kan det vara svårt att se skillnad på könen då de dominanta honorna utvecklar en falsk snopp.

Kanske är det inte så konstigt att det är Shenzi som är ledaren i trion från Lejonkungen?

En annan sak som hyenorna är mest kända för sitt skratt, ett ljud som hyenor ger ifrån sig låter just som ett skratt.

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards