there is only one guy in this world who can make me smile when I am down

Alla inlägg den 29 januari 2010

Av Sofie - 29 januari 2010 20:56

Jag har under en tid vart lite småkär i Irland, och hade kunnat tänka mig att flytta dit nån gång i framtiden om det inte vore för ett deras medeltemperatur i januari är 9 plusgrader och regn och slask. Så vädret tilltalar mig inte det minsta då jag gillar snö och inte för varmt på sommaren.


Kärleken till landet har också gjort att jag har en förkärlek till irländska hundraser, irländsk varghund har jag ju nämnt förut, dom älskar jag för att de är så stora och så sjukt snälla, sen blir jag helt hypnotiserad av att se en varghund röra sig.


Sen insåg jag att jag inte kommer att kunna börja med en varghund - det har jag nog inte råd med. Så jag siktade in mig på en mindre ras och hittade då Irish softcoated weathen terrier (även kallad Softis, men detta smeknamn försöker nu uppfödare få bort då rasen är allt annat än soft) en hund som utseendemässigt är lite lik varghunden samt att den är i lagom storlek. Jag har dessvärre bara träffat två individer av denna ras (varghunden har jag bara träffat en) men fann dom trevliga och roliga (åtminstånde den ena, den andra sket fullständigt i mig).


Men jag har också fått upp ögonen för Irländsk terrier, en medelstor, röd hund. En hund som kräver mycket mental träning och inte så mycket fysisk (som det varghunden behöver). Den är lätt att ta med sig och är en hund som älskar utmaningar, sen har den lite mindre krav på pälsvård än vad weathenterrien har. Jag tror det är utseendet på dessa hundar som gör mig helt salig, tycker väldigt mycket om den där lite ovårdade rufsiga utseendet (vilket inte alla gör). Och många är emot terriers för att de upplever dom som envisa och som kör sitt eget race - men jag vill mena att terriers är beslutsamma och självsäkra hundar.



Irland har fyra terrierraser som ni ser ovan, och man kan se ett samband mellan utseendet på raserna från detta land. irish Glen of Imaal är en liten ras med korta ben och lång rygg (inte riktigt tax men åt det hållet), den vet jag ingenting om då jag först idag har hört talas om den inför det här inlägget. 


Här på irländska kennelklubbens hemsida finns lite information om raserna ovan och lite fler raser med bilder.


Och sen har vi ju mig och mina favvisar, råttorna. Även hos tamråttor finns det en irish variant och den ser ut såhär:


Det är en liten vit triangel på bröstet, ofta också med vita tår/tassar. Finns i alla färger.


Skulle inte säga nej till en råtta med den teckningen (men skulle nog inte säga nej till nästan vilken råtta som helst...)

  

Av Sofie - 29 januari 2010 01:08

Det är så det känns när man har mitt jävla duntäcke. Jag måste varenda jävla dag rätta till det för att täcket har korvat sig inne i påslakanet och jag blir galen snart, dessutom känns det för litet, fort kort eller nåt... Vet inte, kanske inbillar mig.


Men jag har inget minne av att det har varit såhär förut, varför ska man varenda dag behöva skaka ut täcket för att det korvar sig? Något är ju fel, om det är jag som snurrar i sängen, eller om sängen är konstig, eller om påslakanet är konstigt (borde inte vara det do det är samma problem med alla påslakan). Sjukt irriterande är det iaf.

Presentation


"The greatest harm can result from the best intentions"

Klocka

Livestream

Watch live streaming video from fiffiluren at livestream.com

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Vad ser ni när ni ser en tamråtta?
 Ett äckligt odjur som borde utrotas?
 Ett djur som får leva bara det inte har något med dig att göra
 De är helt ok, bara du inte behöver ta i dem
 Gillar dem, bara inte svansen
 De är helt ok, inget favvodjur dock
 Det är det bästa som finns!

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards